Євро живе, євро буде жити? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро живе, євро буде жити?

Валюта
2522
У єдиної європейської валюти 16 країн єврозони попереду "довге життя", незважаючи на ті труднощі, з якими зараз стикаються деякі країни блоку. Про це заявив генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа, пише Dow Jones Newswires.
Проте щоб гарантувати, що єврозона подолає боргові проблеми деяких своїх країн, необхідно вжити рішучих заходів, при цьому частиною будь-якого всеосяжного плану порятунку, ймовірно, буде перенесення термінів платежів по заборгованості, сказав Гурріа в своєму виступі на економічній конференції в столиці Словаччини.
"Євро живий, і до єврозони приєднаються нові країни", - зазначив він.
Торкнувшись побоювань з приводу боргу Ірландії, Гурріа сказав, що фінансові труднощі цієї країни пов'язані з банківським сектором, на відміну від проблем Греції, які здебільшого зумовлені марнотратною бюджетною політикою.
Справжній розмір пакету допомоги для Ірландії має бути суттєвим, щоб розв'язати глибинні проблеми країни. "Якщо виникнуть сумніви з приводу масштабу проблеми, план допомоги повинен бути із запасом", - сказав Гурріа.
"Враховуючи масштаб проблеми і системний потенційний збиток, який вона може заподіяти, цілком зрозуміло, чому Міжнародний валютний фонд, Євросоюз і Європейський центральний банк думають про те, щоб надати Ірландії істотну допомогу", - зазначив глава ОЕСР.
У відповідь на питання про те, чи може стати вирішенням проблеми перенесення термінів платежів по заборгованості обтяжених боргами країн єврозони, Гурріа сказав: "Перенесення термінів та реструктуризація - це частина будь-якого процесу вирішення проблеми".
Гурріа, який у минулому стежив за реструктуризацією боргів в Латинській Америці, також додав, що поточна криза в єврозоні буде подолана і залишить спадщину у вигляді більш сильних інститутів і структур нагляду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас