Вечеря на честь Дня подяки цього року обійдеться американцям на 3,6% дорожче — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вечеря на честь Дня подяки цього року обійдеться американцям на 3,6% дорожче

Казна та Політика
110
Традиційна вечеря на честь Дня подяки цього року обійдеться американцям на 3,6% дорожче, ніж минулого, повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно спеціально створеному агентством індексом Bloomberg Brief Thanksgiving Proxy, цього року вартість званої вечері на 12 осіб складе в середньому $83,63 без урахування вартості напоїв проти $80,74 в 2009 році.
Темпи зростання цієї вечері вдвічі випереджають підвищення того компонента індексу споживчих цін (CPI), який відображає вартість продуктів харчування, які використовуються для приготування їжі вдома. Частково така ситуація може пояснюватися зростанням цін на заморожені індички через скорочення виробництва і збільшення його собівартості.
У той же час вартість інгредієнтів для приготування традиційних страв на День подяки в останні три місяці зростала менш помітними темпами, ніж велика частина продукції агропромислового комплексу.
Bloomberg Brief Thanksgiving Proxy відстежує вартість продуктового набору, який складається з 19 найменувань, у тому числі, замороженої індички вагою 15 фунтів (6,8 кг), 2 дюжини яєць, 4 фунтів (1,81 кг) картоплі, а також фруктового асорті загальною вагою 9 фунтів (4,08 кг).
За останній рік вартість індичатини (основний компонент індексу) зросла на 13,3%. Різко зросли й ціни на цукор і молоко. Частково пом'якшити це підвищення змогло падіння цін на борошно і яйця.
У той же час ті з американців, хто полюблає присмачити обід келихом вина, ймовірно, отримають привід вимовити зайвий тост: вартість вина в США за минулий рік впала в середньому на 14,6%, причиною тому був слабкий попит і зростання пропозиції.
День подяки - це державне свято в США і Канаді, який відзначається у другий понеділок жовтня в Канаді і в четвертий четвер листопада в США, цього року на 25 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас