Житло в Україні розподілятимуть згідно з реєстром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло в Україні розподілятимуть згідно з реєстром

Нерухомість
395
В Україні до 1 січня 2012 року має бути завершено формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України "Про Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов", який визначає порядок ведення такого реєстру. Проект документа було розглянуто сьогодні на засіданні урядового комітету з питань регіональної та соціальної політики, будівництва, житлово-комунального господарства та гуманітарного розвитку під головуванням віце-прем'єр-міністра України Віктора Тихонова.
Метою запровадження такого реєстру Тихонов назвав прозорість ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов і громадський контроль за розподілом і наданням житла.
Реєстр, як повідомив Тихонов, буде являти собою автоматизовану інформаційну систему збору, накопичення, надання, захисту та обліку інформації про громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Власником реєстру, як передбачається, буде Міністерство регіональної політики і будівництва України. Воно й визначить адміністратора реєстру - підприємство, що належить до сфери управління міністерства.
Доступ до інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі, буде забезпечено через спеціально створений веб-сайт.
Проектом документа передбачається, що органи виконавчої влади, виконавчі органи рад, підприємства, установи, організації, що ведуть облік громадян, будуть подавати для внесення до реєстру щомісяця до 1 і 15 числа реєстратору інформацію, що містить передбачені законодавством відомості про громадян, за формою, встановленою Мінрегіонбудом за погодженням з МінЖКГ, Мінекономіки і адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас