Порошенко стурбований високим рівнем кредитування економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко стурбований високим рівнем кредитування економіки

Кредит&Депозит
658
Глава ради Національного банку Петро Порошенко занепокоєний високим рівень кредитних ресурсів в економіці.
Про це він повідомив в ефірі вінницької державної телерадіокомпанії "Вінтера".
"Україна, яка фактично почала жити в кредит з 2004-2005 років і дуже стрімко досягла співвідношення рівня кредитів в економіку до 70-80% ВВП", - сказав він.
За даними голови ради НБУ, зараз обсяг кредитних ресурсів в економіці Україні перевищує 750 млрд. гривень, при очікуваному обсязі валового внутрішнього продукту за рік у розмірі 1 трильйона гривень.
"І так кредитів видано достатньо притому що близько 25% позичальників мають проблеми з їх обслуговуванням", - сказав він.
За словами Порошенка, середній показник рівня кредитних ресурсів в економіці європейських країн і країнах становить 30-50% від обсягу ВВП.
"І тільки в деяких економічно розвинених країнах, таких як Великобританія, Німеччина, Франція, цей рівень досягає 70-80%, а іноді і 100% ВВП", - сказав він.
На думку Порошенка, подальше зростання залежності економіки України від кредитних ресурсів може призвести до погіршення можливостей держави в майбутньому.
Як повідомляло агентство, віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко прогнозує активізацію банківського кредитування з весни 2011 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас