В Італії страйкують студенти: вони незадоволені реформою в освіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії страйкують студенти: вони незадоволені реформою в освіті

Казна та Політика
239
В Італії проходять масові акції протестів студентів, викладачів і молодих учених проти реформи університетів. У найбільших містах країни - Мілані, Турині, Римі, Флоренції, Палермо - тисячі демонстрантів вийшли на вулиці. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.
Як повідомляється, у Флоренції і Палермо маніфестації переросли у сутички з поліцією, демонстранти підривають петарди. У Турині та Мілані студенти роблять спроби захопити навчальні заклади. Дорожній рух через маніфестації сильно утруднено.
У Римі протести тривають другий день. Напередодні були заарештовані двоє протестантів, звинувачення в порушенні громадського порядку пред'явлені 16 учасникам протестів.
Сьогодні законопроект реформи вищих навчальних закладів і дослідницьких інститутів, запропонований міністром освіти Маріастелла Джельміні, обговорюється в нижній палаті парламенту. Документ, зокрема, передбачає зміну фінансування ВНЗ, у тому числі скорочення держпідтримки. Депутати не дійшли згоди щодо низки статей, фінальне голосування, швидше за все, буде відкладено на тиждень.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас