МЗС: ЄС вперше визнав право України на членство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: ЄС вперше визнав право України на членство

Казна та Політика
266
Міністерство закордонних справ розцінює резолюцію Європейського парламенту щодо ситуації в Україні, прийняту в четвер, як важливу віху на шляху європейської інтеграції України.
"Вперше в історії головний представницький орган Євросоюзу, який відображає волю сотень мільйонів європейських виборців, визнав право України - як таку що розділяє спільну з іншими націями Європи історію і культуру європейської країни - стати в перспективі членом Євросоюзу", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.
На його переконання, це рішення "відображає довіру до реалізованого керівництвом України курсу, а також нове розуміння європейськими партнерами того, що без залучення нашої країни грандіозний інтеграційний проект ЄС не може бути по-справжньому завершеним і успішним".
"Сьогоднішня резолюція щодо України відображає консолідовану думку більшості фракцій і депутатів Європарламенту і носить по-справжньому збалансований характер", - зазначив Волошин.
Він додав, що українська дипломатія двічі успішно виступала за перенесення голосування за цей документ, прагнучи вирішити завдання - підштовхнути максимально більше число європейських депутатів до того, щоб скласти власну і засновану на реальних фактах думку про весь комплекс процесів в Україні.
"Зовнішньополітичне відомство з натхненням сприйняло заявлену Європарламентом підтримку проведених президентом і урядом країни політичних і соціально-економічних реформ, а також збалансовану оцінку труднощів, з якими стикається українська влада на цьому шляху", - підкреслив директор департаменту МЗС.
Він зазначив, що Україна найуважнішим чином вивчить зауваження і стурбованості, висловлені європейськими депутатами щодо окремих внутрішньополітичних питань, і прийме всі необхідні заходи до приведення і національного законодавства, і правозастосовчої практики у повну відповідність з найвищими європейськими стандартами.
"У МЗС України із задоволенням відзначають, що Європейський парламент, що складається з досвідчених і визнаних у країнах-членах ЄС державників, дипломатів, журналістів, громадських діячів, не дозволив окремим українським політикам використовувати його як інструмент внутрішньополітичної боротьби, що перешкоджає успішній євроінтеграції Україна", - підкреслюють в МЗС.
За словами Волошина, у четвер європарламентарі зробили дуже значущий крок назустріч українському народу, який бачить себе вже в недалекому майбутньому в єдиній європейській сім'ї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас