МінЖКГ просить ВР повернути нарахування пені і штрафів для неплатників ЖКП серед населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ просить ВР повернути нарахування пені і штрафів для неплатників ЖКП серед населення

1483
Міністерство житлово-комунального господарства пропонує Верховній Раді України скасувати заборону на нарахування пені і штрафів для неплатників житлово-комунальних послуг (ЖКП). Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хівріч.
"Ми через Кабінет міністрів... внесли (на розгляд парламенту) окремий проект закону..., де ми пропонуємо зняти заборону, яка прийнята в 1996 р. про нарахування пені і штрафів для населення. Ми пропонували ввести цю дію закону з 1 січня, відкласти ті борги, що у нас сьогодні накопичились, і по ним працювати по схемі, яка сьогодні є... через суди, через все інше і з цією сумою працювати окремо", - зазначив Ю.Хівріч.
Він також додав, що міністерством пропонується, щоби ті мешканці, які отримали ЖКП в жовтні до 20 листопада мають за цю послугу сплатити. "Місяцем пізніше", - уточнив Ю.Хіврич. За його словами, наприклад у Луганській області станом на 20 листопада за жовтень заплатило лише 46-47% населення за тепло. "Це при тому, що ми тепло почали подавати в Луганській області десь 12 жовтня, воно подається вчасно і ніяких скарг в області немає. Тому, вибачте, кожен громадянин повинен сьогодні відповідати. Якщо він отримує послугу, якщо послуга... сьогодні якісна, за неї потрібно платити", - зауважив міністр і додав, що в разі надання споживачеві неякісних послуг, комунальні підприємства мають провести перерахунок оплати за існуючою системою. Міністр підкреслив, що сьогодні найменше сплачують за житлово-комунальні послуги люди віком від 30 до 45 років, які не сплачують не через нестачу коштів, а через брак часу, чи відповідальності.
Ю.Хівріч додав, що якщо ця норма буде врахована у Житловому кодексі, то міністерство зніме розгляд даного законопроекту, а якщо ні, то наполягатиме на його розгляді: "Якщо в Житловому кодексі залишать цю норму, тоді ми цей проект закону знімемо, а якщо не залишать, тоді він піде на розгляд як окремий закон". Розміри штрафів, за словами міністра будуть ті самі, що існували до забороні 1996 р.
Нагадаємо, 2 грудня парламент планує у 2 читанні розглянути проект Житлового кодексу України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас