МЗС: Дебати в Європарламенті показали високий інтерес до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Дебати в Європарламенті показали високий інтерес до України

323
Дебати в Європарламенті, які пройшли 24 листопада увечері, показали високий інтерес цього органу до України, зазначають в українському зовнішньополітичному відомстві.
Як повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, в рамках дискусії виступили 25 депутатів від всіх семи політичних груп Європарламенту і декілька незалежних парламентарів.
"Рідко яка тема викликає таку активність та інтерес в головному представницькому органі Євросоюзу. Головний сигнал, що звучав у висловах більшості учасників дискусії: Європарламент не бажає бути втягнутим у внутрішньоукраїнську політичну боротьбу", - повідомив О.Волошин.
За його словами, Україна є ключовим партнером для ЄС і важливим чинником стабільності на континенті, тому європейські політики хочуть направляти свої слова і дії не на підтримку конкретних правлячих або опозиційних сил, а на сприяння реформам, що проводяться в Україні, і її прагненню йти євроінтеграційним курсом.
"Жоден із виступаючих не поставив під сумнів щирість прагнення і керівництва України, і українських громадян рухатися у бік Євросоюзу і інтегруватися до нього у всіх сферах", - додав представник МЗС.
За оцінкою О.Волошина, дебати показали якісний перелом в настрої європейської еліти, оскільки дуже багато членів Європарламенту говорили про необхідність не просто підштовхувати Київ до реформ, але і робити самому Євросоюзу значні кроки назустріч Україні.
"Легко передбачати, що окремі опозиційні українські політики і ЗМІ спробують вишукати в запланованій до твердження сьогодні резолюції Європарламенту зручні для себе елементи критики деяких подій і процесів в Україні", - відзначив він. Проте важливим сигналом, за словами О.Волошина, що звучав під час дебатів, було те, що Європарламент різко заперечує проти використання його заяв для боротьби між опозицією і владою.
"Європарламент звертається до всіх українців і зацікавлений, аби будь-які його оцінки сприймалися як стимул-реакція до руху вперед, а не як демотивуюче засудження", - зазначив директор департаменту МЗС України.
Як відомо, в четвер планується прийняття Європарламентом резолюції по Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас