На аукціоні виставили платівку Леннона із автографом для його вбивці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На аукціоні виставили платівку Леннона із автографом для його вбивці

Казна та Політика
171
На аукціоні на продаж виставлена копія альбому Джона Леннона під назвою Double Fantasy з його автографом для Марка Девіда Чепмена. Свій підпис музикант поставив на пластинці за декілька годин до своєї смерті.
Власник альбому оцінив його в 850 тисяч доларів.
Нью-йоркський продавець автографів Гері Зімет назвав Double Fantasy з підписом Леннона "найважливішим артефактом в історії рок-н-ролу". Не лише через автограф, як вважає експерт, але ще і тому що в 2010 році, коли виповниться 30 років із дня смерті Леннона, Марку Чепмену знов було відмовлено у звільненні із в'язниці.
Зазначимо, що Double Fantasy з автографом, даним Ленноном своєму вбивці, продав раніше Філіп Майкл, підсобний робітник, що знайшов пластинку на порозі будинку Леннона в Нью-Йорку, де музикант був застрелений Чепменом. У 2003 році Майкл продав пластинку за 165 тисяч доларів.
Нагадаємо, Джон Леннон був убитий 8 грудня 1980 року біля свого будинку в Нью-Йорку. Вбивцю музиканта Марка Девіда Чепмена засудили до довічного терміну, який він відбуває до цього дня в одній із нью-йоркських в'язниць.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас