ЄС вивів з "чорного" списку 9 авіакомпаній Казахстану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вивів з "чорного" списку 9 авіакомпаній Казахстану

Казна та Політика
144
Комітет з безпеки польотів Єврокомісії прийняв рішення про виведення дев'яти авіакомпаній Казахстану з "чорного" списку ЄС, йдеться в повідомленні прес-служби міністерства транспорту і комунікацій республіки.
Слухання комітету, на яких був представлений звіт авіаційної влади Казахстану, відбулися 10-11 листопада в Брюсселі.
"За підсумками слухань прийнято рішення про виведення 9 авіакомпаній республіки Казахстан з "чорного" списку авіакомпаній, що мають обмеження польотів в Європейський Союз", - вказується в повідомленні.
У директиві комітету наголошується, що Єврокомісія "підтримує реформи в системі цивільної авіації, прийняті авіаційною владою Казахстану, і закликає продовжувати цей процес".
Як повідомлялося, Євросоюз 14 липня 2009 вніс до "чорного списку" ненадійних авіаперевізників 70 компаній Казахстану - всі, за винятком найбільшого перевізника - Air Astana.
Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) під час аудиту казахстанської авіагалузі пред'явила республіці дві претензії: авіаційне законодавство країни не відповідає вимогою ICAO, в галузі відсутній належний контроль з боку уповноваженого органу (комітету цивільної авіації Мінтранскому).
В кінці листопада 2009 року з "чорного списку" була виведена авіакомпанія "Беркут".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас