Азаров: Уряду вдасться досягти компромісу з підприємцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Уряду вдасться досягти компромісу з підприємцями

Казна та Політика
1029
Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що Кабінетові Міністрів удасться досягти компромісу з підприємцями, які протестують проти ухвалення Податкового кодексу (ПК). Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.
Під час свого візиту в Лівію Азаров повідомив, що за його дорученням створена робоча група для врегулювання окремих положень ПК, яку очолює перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.
"Я попросив, щоб ця робоча група протягом декількох днів ще раз повернулася до положень Податкового кодексу, які не влаштовують людей, що працюють за спрощеною системою оподатковування. Я переконаний, що компроміс буде досягнутий", - заявив Азаров.
Прем'єр закликав представників малого бізнесу, які працюють за спрощеною системою оподатковування, вести діалог з урядом. "Найкраще вирішувати ці питання не в наметових містечках або ще десь. Найкраще питання врегулювання положень Податкового кодексу вирішувати шляхом ведення діалогу", - заявив Азаров.
За словами прем'єра, в робочу групу входять всі необхідні фахівці, у тому числі голова комітету Верховної Ради (ВР) з питань податкової й митної політики Віталій Хомутинник.
В той же час міська влада Києва заявляє, що не має наміру перешкоджати проведенню масових акцій протесту в столиці, але занепокоєна з приводу порушень громадського порядку та перекриття руху транспорту в центрі міста.
Як повідомляє прес-служба Київміськдержадміністрації, заступник голови КМДА Олександр Пузанов зустрівся сьогодні з представниками організаторів акції протесту підприємців на Майдані Незалежності.
Пузанов заявив, що міська влада ніяк не намагається обмежити права громадян на мирні збори, однак такі заходи не повинні перешкоджати повноцінному функціонуванню столиці.
"Найбільшою проблемою для багатомільйонного Києва днями стала можливість безперешкодного пересування містом транспортних засобів, зокрема громадського транспорту, карет швидкої допомоги. Унаслідок того, що вчора учасники мирного зібрання перекрили головну вулицю столиці - Хрещатик, було ускладнено, а місцями і повністю заблоковано рух автотранспорту", - пояснив чиновник.
Пузанов також нагадав про офіційні візити до України іноземних делегацій.
За його словами, міська влада готова до діалогу з організаторами акції і може запропонувати альтернативні місця для проведення мирних зібрань громадян.
"Ми пропонуємо перемістити проведення запланованих заходів на інші площі міста. Наприклад, на площу ім. Лесі Українки чи Контрактову", - заявив Пузанов.
Він також запевнив, що міська влада готова забезпечити місця проведення акцій біотуалетами, каретами швидкої допомоги, сприяти охороні громадського порядку.
Відзначимо також, що організатори мітингу на Майдані Незалежності закликали всіх киян приєднатися до акції протесту у четвер. "Ми закликаємо всіх киян також приєднатися до нас в четвер, щоб показати, наскільки Київ реагує на те, що відбувається в суспільстві", - зокрема, зазначили організатори зі сцени.
Вони також закликали всіх присутніх зателефонувати своїм друзям та приєднатися до акції протесту.
Також сьогодні Клюєв заявив, що вимоги підприємців до ПК будуть узгоджені до вечера 24 листопада 2010 р. "Ми домовилися про те, що зараз відпрацюємо всі пропозиції, і домовилися про те, що розумні пропозиції ми підтримаємо. Сьогодні ми будемо ввечері зустрічатися (з підприємцями). І завтра теж будемо зустрічатися після обіду. Я думаю, що до кінця завтрашнього дня ми сформулюємо вже всі розумні пропозиції, які ми підтримаємо", - підкреслив Клюєв.
При цьому він відмовився відповісти на питання, чи буде спочатку підписано закон про ПК, а потім внесені відповідні зміни, або ж закон підписаний поки не буде. Крім того, він не уточнив, про які саме зміни йдеться.
Сьогодні на Майдані Незалежності учасники мітингу проти прийняття Податкового кодексу зажадали від Президента України Віктора Януковича ветувати кодекс до 26 листопада включно. В іншому випадку учасники мітингу пообіцяли проведення масових мітингів по всій Україні.
Раніше Янукович заявив, що розуміє вимоги учасників мітингу до Податкового кодексу, однак на 100% вони задоволені не будуть.
Раніше сьогодні учасникам акції в Києві представники КП "Київблагоустрій" передали припис про демонтаж наметів на Майдані Незалежності. Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС України в м. Києві, передає радіо "Свобода".
Крім того, співробітники міліції склали адміністративний протокол за статтею 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) проти одного з організаторів акції протесту.
Також співробітники МВС не вдалися до розгону наметового містечка на майдані через втручання народних депутатів. Про це РБК-Україна повідомив нардеп від БЮТ-Батьківщина Сергій Міщенко.
Він зазначив, що народні депутати оголосили намети на майдані своєю власністю, а також повідомили працівників міліції, що вони збираються на майдані проводити зустрічі з виборцями.
"Жоден закон не може заборонити депутату проводити зустріч з виборцями, і судове рішення цього не стосується", - відзначив Міщенко.
Він додав, що парламентарі збираються перебувати в наметовому містечку постійно, в тому числі і вночі, щоб підтримувати мітингувальників.
Ввечері 22 листопада, на Майдані Незалежності та по вул. Хрещатик було відновлено дорожній рух. В той же час, на Майдані Незалежності протестуючі почали встановлювати наметове містечко. Зокрема, біля сцени мітингувальники встановили 4 великих намети, раніше мітингувальники встановили 5 невеликих наметів.
У той же час, як заявив під час мітингу координатор акції протесту, українська діаспора в США влаштувала під українським посольством у Вашингтоні акцію протесту на підтримку вимог мітингуючих проти ПК.
Вчора Окружний адміністративний суд (ОАС) Києва заборонив проведення в центрі столиці мітингів з 22 по 26 листопада. Таким чином, суд задовольнив позов КМДА до ряду громадських організацій.
У свою чергу в прес-службі КМДА повідомили, що обмеження проведення акцій в столиці з 22 до 26 листопада (згідно з постановою ОАС Києва) пов'язано з візитами іноземних делегацій з 21 до 24 листопада 2010 р.
Також КМДА закликала неухильно дотримуватись чинного законодавства України під час проведення мирних зібрань та не створювати ситуацій, які могли б спровокувати порушення прав та свобод інших громадян, а також громадського порядку.
За оцінками спецпідрозділу МВС "Беркут", в акції протесту на Майдані Незалежності в Києві вчора брало участь близько 12 тис. людей.
Також вчора ввечері на Майдані Незалежності лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала мітингувальників звернутись з вимогою накласти вето на ПК до Президента України. Також вона заявила, що спеціальна резолюція щодо ситуації, яка склалась в Україні з прийняттям ПК буде розглянута на сесії Європарламенту 24 листопада.
Крім того Ю.Тимошенко заявила, що як тільки В.Янукович підпише ПК, розпочнеться збір підписів за відставку уряду та Президента. "Ми розрахуємо на більш, ніж 3 млн підписів", - сказала вона.
Варто також відзначити, Президент України обіцяє цього тижня зустрітися з учасниками акції протесту проти нового ПК і врахувати їхню думку при ухваленні свого рішення щодо цього закону. Про це він заявив вчора в Брюсселі.
Крім того, голова держави заявив, що у дискусії довкола ПК є "велика політична складова". Він також зауважив, що "ми від спрощеної системи будемо поступово відходити, переходити на таку систему оподаткування, яка буде мотивувати зростання реальної економіки і виводити українську економіку з тіні".
Раніше керівник Адміністрації Президента (АП) Сергій Льовочкін запевнив, що Президент України розгляне звернення підприємців, які виступають проти набуття чинності нового ПК. Він звернув увагу на те, що ПК ще не надійшов на розгляд Президента України з ВР.
Крім того, прес-секретар голови парламенту Ольга Чорна повідомила, що голова ВР Володимир Литвин може підписати ПК у четвер-п'ятницю, 25-26 листопада. За її словами, Литвин зауважив, що на даний час проголосований у ВР відповідний закон перебуває на доопрацюванні в Головному юридичному управлінні ВР.
Нагадаємо, 22 листопада в Києві та інших містах України підприємці проводили масштабну акцію протесту проти нового ПК, ухваленого ВР 18 листопада. Вони розпочали свою акцію на Майдані Незалежності, після чого ходили до Адміністрації Президента і передали вимогу до Януковича ветувати цей ПК. За словами мітингувальників, якщо Президент України підпише ПК і не прислухається до протестів, мітингувальники мають намір оголосити безстрокову акцію протесту.
Варто відзначити, що прем'єр-міністр України Микола Азаров під час відкриття українсько-бельгійського бізнес-форуму заявив, що український ПК - найбільш ліберальний в Європі. За його словами, прийнятий ПК забезпечує рівність платників податків перед законом. Також він повідомив, що уряд готовий до переговорів зі спрощенцями щодо ПК. Він також висловив думку, що представники бізнесу мають право на страйки.
22 листопада в Україні святкували День свободи. Саме з цим святом збіглися головні протести проти ухвалення ПК.
21 листопада на Майдані Незалежності оргкомітет протестуючого містечка зібрав сцену з веб-камерою, був поставлений намет. Близько опівночі територію навколо обнесли парканом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас