Лукашенко вимагає від Росії безкоштовно допомогти Білорусі зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко вимагає від Росії безкоштовно допомогти Білорусі зброєю

Казна та Політика
350
Білорусь готова "виконувати свої функції" із гарантування безпеки Союзної держави, але Росія у свою чергу повинна допомагати Мінську у цій сфері ''хоча би зброєю''. Про це, як передає в понеділок, 22 листопада, агентству "Інтерфакс", заявив білоруський президент Олександр Лукашенко під час заслуховування доповіді про План використання регіонального угрупування військ (сил) Білорусі і Росії.
Одночасно Лукашенко підкреслив, що Мінськ не повинен платити Москві за подібну допомогу. "Це не підхід, коли нам деколи пропонують купувати озброєння за свій рахунок", та ще... за ринковими цінами", - цитує білоруського лідера "Інтерфакс". За словами Олександра Лукашенка, "Росія зацікавлена в тому, аби білоруська армія була в порядку, тому треба допомагати".
Крім того, президент Білорусі заявив, що рішення про вживання російсько-білоруського угрупування військ повинне прийматися не в робочому порядку, а на засіданні вищої держради Союзної держави, яка і постановила створити її ще 10 років тому, повідомляє інтернет-портал полит.ру. "Жодні документи в робочому порядку я підписувати не буду. "Так і передайте міністрові оборони і президентові Російської Федерації", - заявив Лукашенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас