Кабмін зобов'язав облгази відкрити рахунки в Ощадбанку та Укрексімбанку для залучення коштів для постачань газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зобов'язав облгази відкрити рахунки в Ощадбанку та Укрексімбанку для залучення коштів для постачань газу

Казна та Політика
231
Кабінет Міністрів зобов'язав постачальників (в основному газопостачальні компанії, облгази), а також продавців газу (зокрема облгази) відкрити рахунки в Державному Ощадбанку і Державному експортно-імпортному банку для зарахування коштів, що надходять за природний газ від споживачів.
Про це говориться у постанові Кабміну №1063 від 22 листопада.
При цьому постачальники і продавці газу повинні відкрити різні рахунки: для прийому коштів від підприємств комунальної теплоенергетики і від інших суб'єктів господарювання.
Уряд доручив газопостачальним підприємствам укласти зі споживачами в двомісячний термін нові договори (додаткові угоди) із вказівкою відповідного поточного рахунку із спеціальним режимом використання для зарахування коштів.
Крім того, Кабмін вніс зміну до своєї постанови №247 від 26 березня і визначив уповноваженими банками, які обслуговують поточні рахунки із спеціальним режимом використання, Ощадбанк і Укрексімбанк.
Раніше замість Укрексімбанку уповноваженою фінустановою був Укргазбанк.
Як повідомляло агентство, в листопаді 2009 року Кабінет Міністрів заборонив підприємствам комунальної теплоенергетики вносити плату за теплову енергію і послуги з її постачання на будь-які рахунки, окрім тих, які відкриті в Державному Ощадбанку та Укргазбанку.
Уряд у 2009 році також зобов'язав теплокомуненерго відкрити рахунки в Ощадбанку для розрахунків за газ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас