Попри оптимізм Азарова, частина України занепадає? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попри оптимізм Азарова, частина України занепадає?

Казна та Політика
1208
Уряду потрібно від декларування реформ перейти до стимулювання вітчизняного промислового сектора. Про це УНІАН заявила глава Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська, коментуючи дані про уповільнення темпів зростання промислового виробництва в жовтні.
"Ось вже три місяці підряд темпи промислового виробництва в країні демонструють тенденцію до уповільнення, в порівнянні з аналогічним періодом 2009 років (8 місяців - 10,9%, 9 місяців - 10,8%, 10 місяців - 10,7%). Це тривожна динаміка говорить про те, що Україна фактично вичерпала ресурс зростання за рахунок відновлення світового ринку", - вважає Королевська.
На думку глави парламентського комітету, зростання економіки може бути досягнуте виключно методами економічного стимулювання вітчизняної промисловості. "Світовий ринок переживає період зміни лідерів і жорсткої конкурентної боротьби. У різних секторах з'являються нові гравці, які витісняють продукцію українських виробників, - зазначила Королевська. - Саме тому уряду необхідно від декларування реформ взятися до реальних дій, направлених на розвиток внутрішнього ринку і прийняти програму стимулювання вітчизняного промислового сектора".
Вона звернула увагу на значний регіональний дисбаланс у відновленні економіки. "На тлі оптимістичних заяв представників уряду, насторожує, що окремі області України не лише не вийшли з кризи, але і продовжують падати до економічної ями. Наприклад, в Сумській, Херсонській і Чернігівській областях показники промислового виробництва за 9 місяців поточного року нижче за рівень кризового 2009 року, коли країна переживала обвал виробництва", - заявила Королевська.
В Україні час розпочинати розробку адекватної регіональної економічної політики і стимулювання розвитку бізнесу на "депресивних територіях", підкреслює глава парламентського комітету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас