Естонія із 2011 року вводить податок на інвестиційні вклади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія із 2011 року вводить податок на інвестиційні вклади

Казна та Політика
221
З січня 2011 року в Естонії набувають чинності зміни до закону "Про прибутковий податок", згідно з яким податком в 21% обкладатимуться відсотки, зароблені на інвестиційних вкладах.
Про це ІА REGNUM повідомили в естонському представництві шведського банку Swedbank, висловивши думку, що зміна ситуації з інвестиційними вкладами в Естонії не повинна сильно вплинути на їх привабливість.
Статистика Swedbank показує, що середні суми, що поміщаються на інвестиційні рахунки в банках Естонії, останнім часом знов почали зростати, досягнувши в 2010 році рівня в 52 тис. крон (3,3 тис. євро). Зростання середнього об'єму вкладів в порівнянні з 2009 роком склало майже 8 тис. крон (513 євро). Проте до максимальних показників 2007 року - 59 тис. крон (3 782 євро) - ще далеко, зазначили в банку.
За словами керівника сектора відділу розрахункових і інвестиційних продуктів приватних осіб Swedbank Кай Вооре, "після спаду 2008 року у людей поступово відновлюється відчуття упевненості при інвестуванні".
На думку Вооре, інфляція і наднизькі відсоткові ставки із термінових вкладів змусили людей шукати альтернативні можливості забезпечити примноження своїх грошей. Вона визнала, що з самого запуску послуги в Естонії найбільшою популярністю, якщо судити як з кількості вкладів, так і за їх обсягом, користувалися інвестиційні вклади до Східної Європи, Росії і ринків, що розвиваються. Найбільш популярними з початку 2010 року до сьогоднішнього дня є інвестиційні вклади з базовим майном в Росії.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас