АУБ має намір вимагати відміни НБУ вимог до формування регулятивного капіталу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ має намір вимагати відміни НБУ вимог до формування регулятивного капіталу банків

Казна та Політика
235
Асоціація українських банків має намір продовжувати вимагати відміни Національним банком підвищених вимог до формування регулятивного капіталу банків.
Про це говориться у повідомленні АУБ.
За повідомленням, відповідне рішення схвалила рада асоціації.
"Рада АУБ прийняла рішення про необхідність продовження заходів, спрямованих на відміну пункту 6 постанов НБУ №273, у тому числі - в судовому порядку", - наголошується у повідомленні.
АУБ також має намір узагальнити і підготувати для передачі НБУ пропозиції середніх і невеликих банків відносно внесення змін до даної постанови Нацбанку.
Серед запропонованих кроків - продовження на 5 років термінів збільшення банками регулятивного капіталу.
Як повідомляло агентство, в жовтні АУБ спільно з групою комерційних банків звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовною вимогою до НБУ відносно відміни постанови НБУ №273.
Нацбанк своєю постановою №273 від 9 червня зобов'язав банки сформувати регулятивний капітал не менше 120 млн. гривень до 2012 року.
Фінустанови, які до вказаної дати не зможуть збільшити регулятивний капітал до 120 млн. гривень, відповідно до постанови, до збільшення капіталу матимуть право залучати депозити фізосіб лише в об'ємі не більш того, який вони мали на момент набуття чинності даної постанови.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас