Мінагрополітики визнало зростання цін на продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики визнало зростання цін на продукти

Казна та Політика
358
В Україні за останню декаду зросли ціни на хліб, борошно, крупи, молочні і м'ясні продукти.
Такі дані щодекадної довідки про зміни середніх рівнів цін на продукти харчування на підприємствах торгівлі і на продовольчих ринках в цілому по Україні за станом на 20 листопада 2010 року опубліковані на сайті Міністерства аграрної політики України.
За даними моніторингу цін, який проводиться органами державного контролю за цінами, за станом на 20 листопада 2010 року в порівнянні з 10 листопада середні рівні цін в цілому по Україні підвищилися на хліб житньо-пшеничний - 0,3% (з 3,53 до 3,54 грн. за 1 кг), хліб з борошна вищого ґатунку - 0,2% (з 4,41 до 4,42 грн. за 1 кг), борошно вищого ґатунку - 0,6% (з 3,19 до 3,21 грн. за 1 кг), вермішель - 0,4% (з 4,85 до 4,87 грн. за 1 кг), крупу гречану - 0,2% (з 11,16 до 11,18 грн. за 1 кг), крупу манну - 0,5% (з 3,89 до 3,91 грн. за 1 кг).
Не змінилися ціни на хліб з борошна першого сорту (3,59 грн.) і рис (8,56 грн. за 1 кг).
На тваринницьку продукцію і продукти її переробки середні рівні цін в цілому по Україні підвищилися на ковбаси варені першого сорту - 0,1% (з 28,48 до 28,50 грн. за 1 кг), молоко - 0,5% (із 5,80 до 5,83 грн. за 1 л), сметану - 0,4% (з 15,74 до 15,81 грн. за 1 кг), масло вершкове - 0,4% (з 46,76 до 46,94 грн. за 1 кг), яловичину - 0,1% (з 37,57 до 37,61 грн. за 1 кг), сало - 0,1% (з 19,31 до 19,32 грн. за 1 кг), птицю (кури) - 0,1% (з 18,75 до 18,77 грн. за 1 кг). При цьому ціни знизилися на свинину на 0,1% (з 40,36 до 40,32 грн. за 1 кг), не змінилися на яйця (курячі) і складають 6,82 грн. за 1 десяток.
На цукор впродовж другої декади листопада 2010 року середній рівень цін в цілому по Україні підвищився на 0,1% (з 8,48 до 8,49 грн. за 1 кг).
На масло соняшникове впродовж досліджуваного періоду середній рівень цін в цілому по Україні підвищився на 0,4% (з 11,08 до 11,12 грн. за 1 літр).
На овочеву продукцію спостерігалося підвищення середніх рівнів роздрібних цін на картоплю - 0,5% (з 4,18 до 4,20 грн. за 1 кг) і капусту - 1,1% (з 3,63 до 3,67 грн. за 1 кг).
При цьому знизилися ціни на моркву - 1,1% (з 4,65 до 4,60 грн. за 1 кг).
За даними моніторингу цін, на споживчому ринку продуктів харчування в аналогічному періоді 2009 років спостерігалося підвищення роздрібних цін на вермішель, ковбаси варені першого сорту, молоко, сметану, масло вершкове, цукор, масло соняшникове, сало, яйця (курячі), картоплю і капусту і зниження їх рівня на яловичину, свинину і птицю (курятина).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас