В Ірані знайдено поклади нафти обсягом 34 млрд барелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірані знайдено поклади нафти обсягом 34 млрд барелів

Енергетика
244
Спеціалісти іранської держкомпанії Pars Oil and Gas Company виявили у Перській затоці новий пласт нафти, об'єм якого оцінюється у 34 млрд барелів, повідомляється в прес-релізі підприємства.
Поклади виявлені на півдні Ісламської Республіки під газовим родовищем Фердоусі на дні Перської затоки, заявив керуючий директор Pars Oil and Gas Company Алі Вакілі.
"Виявлений шар став одним з найбільших у країні", - за він на зустрічі із керівниками національної нафтової галузі.
На даний момент Pars Oil and Gas встановлює бурову вежу у Перській затоці, аби провести ретельний аналіз запасів родовища, додав топ-менеджер.
Вакілі також повідомив про запуск свердловин 9 і 10 фаз родовища природного газу "Південний Парс", також розташованого на півдні країни, об'єм запасів якого оцінюється в 28 трлн. кубометрів. На майбутній рік заплановано введення в експлуатацію свердловин 15 і 18 фаз проекту, розташованого на північний схід від Катара.
Іран займає друге після Росії місце у світі із запасів природного газу. До 2015 року країна розраховує збільшити обсяг експорту нафти з нинішніх 4,2 млн барелів на день до 5,3 млн барелів на день, не дивлячись на санкції, введені проти ядерної програми Ірану.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас