Економісти прогнозують інфляцію у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти прогнозують інфляцію у США

Казна та Політика
679
Кроки, прийняті Федеральною резервною системою США (ФРС) для підтримки відновлення економіки можуть призвести до інфляції, навіть не дивлячись на помірне зростання цін впродовж 2011 року, свідчать результати опитування.
Національна асоціація бізнесу і економіки (NABE) повідомила про те, що економісти більше побоюються інфляції, ніж дефляції.
На початку листопада ФРС прийняла рішення почати новий раунд політики кількісного пом'якшення, скупивши держоблігації на суму $600 мільярдів для стимулювання економіки і запобігання падінню цін. Дане рішення піддалося критиці як в США, так і за кордоном.
Близько третини членів NABE вважають, що друга програма із купівлі активів знизила ризик дефляції, тоді як ще третина учасників опитування вважає, що даний крок загрожує США інфляцією.
Тим не менше, NABE прогнозує, що індекс особистих споживчих витрат (PCE), ФРС, що віддається перевага, для оцінки інфляції зросте на 1,5 відсотка до кінця 2011 року в порівнянні з 1,0 відсотка, що очікувався раніше цього року.
Ця цифра, як і раніше, нижче 1,7-2,0 відсотка, що розглядаються ФРС як комфортна зона. Інфляція залишається пригніченою, поки економіка США повільно відновлюється після найгіршої рецесії з 1930 року. Базовий індекс споживчих цін виріс на 0,6 відсотка в жовтні, в порівнянні з минулим роком, що стало найменшим показником із 1957 року.
Члени NABE підвищили прогноз зростання ВВП США в 2010 році до 2,7 відсотка з 2,6 відсотка і зберегли очікування на 2011 рік на рівні 2,6 відсотка в річному обчисленні.
Аналітики вважають, що для зниження рівня безробіття економіка повинна зростати на 3,5 відсотка на рік.
"Прогноз зростання ВВП залишається нижче середнього в першому кварталі 2011 року, але поступово збільшується до кінця року", - повідомив президент NABE Річард Уобекайнд.
"Якщо брати наступний рік цілком - очікується помірне зростання економіки. Серед чинників, що обмежують зростання, постійна реструктуризація балансів споживачами і фірмами, а також скорочення впливу на ВВП відновлення товарно-матеріальних запасів і державних стимул-реакцій".
Аналітики прогнозують поступове поліпшення ситуації на ринку праці і скорочення рівня безробіття до 9,5 відсотка на початку року і 9,2 відсотка до кінця року. Також очікується продовження відновлення ринку житла.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас