35 найбільших американських банків не відповідають вимогам "Базеля ІІІ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

35 найбільших американських банків не відповідають вимогам "Базеля ІІІ"

Казна та Політика
428
35 найбільшим американським кредитним організаціям не вистачить від 100 млрд до 150 млрд доларів власного капіталу після набуття чинності міжнародної банківської угоди "Базель III", пише The Financial Times. 90% цієї недостачі припадає на шість найбільших банків.
За новими правилами, власний капітал банків повинен складати 8% від обсягу активів. Такий норматив був встановлений у вересні 2010 року на засіданні Базельського комітету із банківського контролю.
Банки можуть відреагувати на введення нових правил двома способами - збільшити капітал перерахуванням свого прибутку або залученням додаткових коштів або зменшити обсяг найбільш ризикованих активів.
Як зазначає видання, більшість аналітиків вважають, що великим американським банкам не доведеться збільшувати капітал лише для виконання вимог регуляторів. Проте деякі фахівці вважають, що банкірам доведеться зменшувати обсяг активів, що може різко зменшити обсяг кредитування реального сектора.
Правила, встановлені Базельською угодою, набудуть чинності в 2015 році. Окрім капіталу, американським банкам знадобиться близько 500 млрд доларів готівкою або іншою ліквідністю для виконання вимог договору.
Третя за рахунком Базельська угода була підписана у вересні 2010 року і стала відповіддю на глобальну кредитну кризу, яка призвела до розорення або націоналізації відразу декількох провідних банків світу. Однією з причин краху банків називають, зокрема, дуже невеликий обсяг їх власних коштів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас