Парцхаладзе: Вартість створення містобудівельних кадастрів для всієї України становить близько 500 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парцхаладзе: Вартість створення містобудівельних кадастрів для всієї України становить близько 500 млн грн

Казна та Політика
360
Вартість створення містобудівельних кадастрів для всієї Україну становить близько 500 млн грн, за підрахунками Мінрегіонбуду України. Про це заявив голова Української будівельної асоціації (УБА) Лев Парцхаладзе.
"Ми пропонуємо кожному місту створити зонінг. Це розмітка всього міста, де визначені всі необхідні місту майбутні будови відповідно до їх цільового призначення. У цьому документі вже зібрані всі висновки компетентних інстанцій на кожен конкретний об'єкт: узгодження пожежників, екологів, санстанції та інших служб. І інвестор отримує право на будівництво даних об'єктів на конкурсній основі. Тобто будівельна компанія може планувати будівництво виключно в рамках цього зонінгу, і тільки об'єктів з тим цільовим призначенням і поверховістю, яке там вказано. У такому випадку місто розвивається гармонійно, і ми можемо контролювати можливі транспортні пробки, наприклад, тому, що розвиток комунікацій вже стає болючим питанням. Суть у тому, що пропонується зробити замовником будівництва не приватні компанії, а міські адміністрації. І це принципово новий і правильний погляд", - сказав він.
Л.Парцхаладзе зазначив, що необхідно мотивувати місцеві ради швидко створити такий містобудівна зонінг. "На минулому засіданні уряду під керівництвом Миколи Азарова обговорювалося питання введення мораторію на отримання дозволів на будівництво до моменту створення таких документів. Тобто в місті не зможе бути почата жодне будівництво без затвердженого зонінгу і, таким чином, місцеві ради будуть стимульовані скоріше створювати містобудівні документи... Місцеві ради не зацікавлені робити це за своєю ініціативою, оскільки їх позбавляють важелів впливу на забудовників ", - сказав Л.Парцхаладзе.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас