"Гаррі Поттер" зібрав за день прокату в США 61 мільйон доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Гаррі Поттер" зібрав за день прокату в США 61 мільйон доларів

237
Перша частина останнього фільму про Гаррі Поттера - "Гаррі Поттер і Дари смерті" - зібрав понад 61 мільйон доларів у першу добу північноамериканського прокату. Про це повідомляє Associated Press.
"Гаррі Поттер і Дари смерті" вийшов на екрани американських кінотеатрів опівночі 19 листопада. За першу ж ніч картина зібрала 24 мільйони доларів, а в цілому за добу 61 мільйон 150 тисяч доларів.
Успішність дебюту того чи іншого фільму в прокаті традиційно визначається за розміром виручки за перший уїк-енд. Експерти відзначають, що якщо інтерес глядачів до Гаррі Поттера збережеться на такому високому рівні і в неділю, то передостанній фільм про юного чарівника зможе встановити рекорд серед всієї кіноепопеї.
Поки що кращий дебют вдався тільки картині "Гаррі Поттер і Кубок Вогню", що зібрала в прем'єрні вихідні в 2005 році понад 102 мільйони доларів. Проте в цілому найуспішнішою картиною серії є перший фільм - "Гаррі Поттер і філософський камінь", який в домашньому прокаті заробив понад 317 мільйонів доларів.
На даний момент прем'єрний день "Гаррі Поттера і Дарів смерті" вже став найприбутковішим за всю історію серії. Досі рекорд по зборах за день прем'єри належав торішньому "Гаррі Поттер і Принцу-напівкровці", що зібрав 58 мільйонів. Загалом найуспішнішою картиною за цим показником є "Сутінки. Сага. Молодий місяць" - в день прем'єри вона заробила 72,7 мільйона доларів.
Наразі франшиза про Гаррі Поттера налічує шість фільмів (не рахуючи нинішньої прем'єри), сумарні збори яких лише в США склали понад 1,7 мільярда доларів, а загалом по світу - 5,5 мільярда.
Останній фільм про Гаррі Поттера (тобто друга частина "Гаррі Поттера і Дарів смерті") вийде 15 липня 2011 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас