Росія змінює економічний курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія змінює економічний курс

Казна та Політика
1342
Уряд змінює економічний курс. Керівництво країни вже не дотримується політики, спрямованої на збереження і розвиток можливостей економіки, повідомив в інтерв'ю Infox.ru голова руху "Російський народно-демократичний союз" Михайло Касьянов, про це пишуть Економічні новини.
Кошти резервного фонду уряд витрачає на скорочення дефіциту державного бюджету. У поточному році дефіцит бюджету становитиме близько 5%. Вийти на бездефіцитний бюджет уряд розраховує в 2015 році. Минулого року голова Мінфіну Олексій Кудрін попередив, що до 2011 року в резервному фонді не залишиться грошей. Його обсяг буде менше 200 млрд рублів. На початку листопада поточного року в резервному фонді було 1,29 трлн рублів, це близько $41,81 млрд. За даними Мінфіну, цього року вдасться заощадити до 120 млрд рублів із коштів фонду.
Прем'єр-міністр Володимир Путін в одному з виступів оголосив, що резервний фонд країні більше не знадобиться - уряд зможе впоратися з будь-якими змінами без нього.
Паралельно зростають витрати на проекти, які, за словами Михайла Касьянова, не належать до компетенції уряду. "Уряд не повинен фінансувати жодних промислових підприємств. Уряд повинен створювати умови для конкуренції, для підприємницької ініціативи, для заохочення приватного підприємництва. Сьогодні уряд цим не займається, він веде країну в інший бік", - говорить він.
Стабільність фінансової системи зберігається лише завдяки високим цінам на нафту. "Як тільки ця ціна впаде, вся конструкція, яка сьогодні існує, почне розповзатися дуже швидко", - попереджає Михайло Касьянов.
Повернути увагу інвесторів до Росії не вийде, поки не вдасться скоротити корупційну складову в бізнес-співтоваристві. "Влада не може запропонувати ніяких реальних способів регулювання бізнес-відносин. Все йде на корупційній основі. Іде переділ власності, і питання приватної власності залишається відкритим, як і раніше", - нарікає Михайло Касьянов.
Для стратегічних інвесторів клімат ворожий, вважає колишній прем'єр-міністр. "Для короткострокового капіталу - так, тому ми бачимо на терміновому ринку достатню кількість коштів. Але, кажучи про стратегічні вкладення - таких вкладень немає", - сказав він.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас