Через світову економічну кризу програма "Морський старт" опинилася на межі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через світову економічну кризу програма "Морський старт" опинилася на межі банкрутства

422
Через світову економічну кризу програма "Морський старт" опинилася на межі банкрутства. Про це на прес-конференції заявив директор програми "Морський старт" Володимир Команов.
"Стан програми невтішний. Криза зачепила не лише Україну і "Морський старт" опинився на межі банкрутства через те, що замовники пусків космічних ракет скоротили свої потреби в пусках... Але я думаю, що цей проект не пропаде, тому що він ще знайде замовників. Це лише питання часу", - зазначив Команов.
У свою чергу заступник генерального конструктора КБ "Південне" Олександр Новіков прогнозує, що з 2011 р. пуски ракет за програмою "Морський старт" будуть відновлені.
А заступник генерального директора Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов додав, що Україна буде отримувати і надалі замовлення на ракетоносії в рамках міжнародної програми "Sea Launch" і з наступного року планується збільшення пусків українських ракетоносіїв до 8-ми щорічно.
Нагадаємо, що Україна бере участь у міжнародному комерційному проекті "Sea Launch", надаючи ракетоносії для виведення супутників на навколоземну орбіту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас