Росія, Білорусія і Казахстан підписали низку угод про ЄЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія, Білорусія і Казахстан підписали низку угод про ЄЕП

Казна та Політика
154
Росія, Білорусія і Казахстан підписали низку угод, які формують Єдиний економічний простір (ЄЕП). Від Росії документи підписав голова уряду РФ Володимир Путін, від Республіки Білорусь - прем'єр-міністр цієї країни Сергій Сидорський, від Казахстану - прем'єр-міністр Карим Максимов, повідомляє РБК.
Зокрема, підписані угоди про узгоджену макроекономічну політику, про єдині принципи і правила конкуренції, про співпрацю з протидії нелегальній трудовій міграції з третіх держав, про правовий статус трудящих мігрантів та членів їхніх сімей, а також угоду про забезпечення доступу до послуг природних монополій у сфері електроенергетики, включаючи основи ціноутворення та тарифної політики.
Раніше сьогодні, виступаючи на засіданні міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЄС), Путін повідомив, що робота над всіма документами ЄЕП у рамках Митного союзу РФ, Білорусії і Казахстану може бути завершена до 9 грудня 2010 р., коли відбудеться саміт Президентів трьох країн.
"Ми впритул підійшли до формування Єдиного економічного простору, зняли всі концептуальні розбіжності, знайшли рішення з усіх питань, включаючи енергетичний і транспортний. Ми сьогодні підпишемо низку документів з цього питання, і ще низку - 9 грудня. До цього часу можна завершити роботу над усіма документами з економічного простору", - сказав він.
Нагадаємо, Митний союз Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації було створено 6 липня 2010 р., коли набрав чинності новий Митний кодекс країн - учасниць Митного союзу. Очікується, що до 2012 р. буде створено Єдиний економічний простір для Росії, Білорусії і Казахстану, що прискорить інтеграцію економік і бізнесу трьох країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас