Греф: Розширення економіки РФ в 4-6% неможливе при нинішньому зростанні податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Розширення економіки РФ в 4-6% неможливе при нинішньому зростанні податків

Казна та Політика
182
Владі не вдасться забезпечити зростання вітчизняної економіки в діапазоні 4-6%, якщо підвищення податкового навантаження на бізнес в 2011 році складе 2% ВВП, або 1 трлн руб.
Таку думку висловив голова правління Сбербанку Герман Греф під час свого виступу на конференції "Оподаткування - сучасний погляд".
Дані плани уряду не дозволять вийти на довгострокові цільові показники збільшення російської економіки, вважає банкір, уточнюючи, що збільшення податкового тягаря негативно позначиться на рівні зайнятості в бізнесі.
Крім того, Греф піддав критиці програму податкових послаблень для різних галузей економіки. Так, надання податкових пільг інноваційним напрямках виробництва, за словами фінансиста, нагадує прагнення аналогічними заходами вирощувати банани в умовах російського клімату.
Значно більших результатів, за словами глави Сбербанку, можна досягти реструктуризацією низки соціальних зобов'язань держави, а також підвищенням якості адміністрування податкової сфери, покращуючи координацію бізнесу і влади.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас