США і ЄС будуть розвивати південний газовий коридор і допомагати модернізації енергоринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і ЄС будуть розвивати південний газовий коридор і допомагати модернізації енергоринку України

Енергетика
192
США і Європейський союз на міністерській зустрічі двосторонньої Ради з енергетики підкреслили важливість розвитку "південного газового коридору" через Туреччину і Закавказзя, висловили прагнення сприяти створенню більш стабільного, прозорого і ефективного енергетичного ринку України.
Про це йдеться в комюніке за підсумками засідання Ради, яке відбулося в п'ятницю в Лісабоні в рамках саміту США-ЄС. Делегації очолювали верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон і держсекретар США Хіларі Клінтон.
Крім каспійського родовища "Шах-Деніз 2" США та ЄС розглядають можливість наповнення газопроводу до Європи також газом з некаспійських країн і закликають Ірак виконувати нове законодавство про розподіл енергоносіїв і прибутків.
Відзначивши перші позитивні кроки Києва щодо реформування газового ринку України, США і ЄС очікують на подальший прогрес у виконанні спільної заяви про модернізацію ГТС України, підписаної в березні 2009 року в Брюсселі.
США і ЄС доручили своїй робочій групі з енергетичної безпеки продовжувати підтримку України щодо чотирьох пріоритетних напрямків. Це поліпшення інвестиційного клімату в країні і розвиток власних нафтогазових ресурсів; модернізація ГТС; фінансова реструктуризація та підвищення транспарентності національної нафтогазової компанії; підвищення енергоефективності та розвиток відновлювальної енергетики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас