Магера: Вибори мають відбутися в 2011 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магера: Вибори мають відбутися в 2011 році

Казна та Політика
320
Питання про оголошення початку парламентської виборчої кампанії може бути розглянуто на засіданні Центральної виборчої комісії 22 листопада 2010 року. Про це повідомив член ЦВК Андрій Магера.
"Я не відкидаю того, що в понеділок, 22 числа, може бути засідання ЦВК, на якому серед іншого буде питання парламентських виборів 2011 року. Але якою буде позиція ЦВК і яке рішення буде прийнято ЦВК у понеділок - про це можна буде говорити лише після засідання", - сказав Магера.
Магера зазначив, що поки прогнозувати рішення ЦВК рано і нагадав, що ЦВК - це колегіальний орган, який приймає рішення голосуванням. Він висловив надію на те, що в понеділок в даному питанні буде встановлена певність.
Також Магера зазначив, що вчорашній висновок Конституційного Суду стосується виключно проекту змін до Конституції, але не стосується поточної ситуації, зокрема, застосування чинних норм Конституції.
Магера також наголосив, що його позиція залишається незмінною і базується вона на тому, що норма чинної Конституції чітко говорить про те, що чергові вибори до Верховної Ради України відбуваються в останню неділю березня четвертого року повноважень парламенту.
"Парламент вступив у свої повноваження в 2007 році, а 27 березня 2011 року - це і є остання неділя березня четвертого року повноважень нинішнього скликання Верховної Ради України", - додав він.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас