Вчені побачили, що очікує Сонячну систему через мільярд років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені побачили, що очікує Сонячну систему через мільярд років

1328
Вчені з Інституту Макса Планка (MPIA) досліджували вмираючу зоряну систему HIP 13044, що знаходиться на відстані 2000 світлових років від Землі в сузір'ї Піч.
Вони вважають, що саме так може виглядати наша Сонячна система через кілька мільярдів років, повідомляє ІА Іnright.ru.
Зоряна система HIP 13044 входила раніше до складу окремої карликової галактики, яка була поглинена нашою галактикою Чумацький шлях 6-9 млрд. років тому. У системі навколо зірки типу червоного гіганта обертається газоподібна екзопланета.
"Ми отримали таким чином наочне свідчення того, як може виглядати приблизно Сонячна система через кілька мільярдів років", - зазначив астроном MPIA Маркус Поессел.
Нагадаємо, вчені з Інституту Макса Планка виявили зоряну систему за допомогою спектрографа і телескопа MPG/ESO в Європейській південній обсерваторії (ESO) в Чилі (Ла-Силья).
На їхню думку, унікальності цій знахідці додає те, що ними виявлено вперше зоряну систему з екзопланетою, яка спочатку належала іншій галактиці. Крім того, вчені мають намір встановити, яким чином екзопланеті вдалося пережити процес трансформації зірки, яка зараз поступово згасає.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас