Ціна золота може зрости на побоюваннях стосовно Ірландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота може зрости на побоюваннях стосовно Ірландії

Банківські метали
263
Ціна золота може зрости на наступному тижні, оскільки інвестори стурбовані ситуацією з боргом Ірландії, що викликає підвищення попиту на безпечні активи, повідомляє Bloomberg.
Дванадцять з 19 (63%) трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, очікують підвищення вартості дорогоцінного металу. При цьому четверо респондентів прогнозують зниження ціни на наступному тижні і ще троє зайняли нейтральну позицію.
Ірландія в четвер почала переговори з представниками Європейської комісії, Європейського центрального банку і МВФ, які проводять оцінку фінансових потреб країни і її банківської системи. Глава центрального банку Ірландії Патрік Хонохан заявив, що країна може попросити Євросоюз і МВФ надати їй з коштів екстреного фонду великий кредит обсягом "кілька десятків мільярдів євро".
"Якби переговори привели щодо надання Ірландії доступу до істотного обсягу грошових коштів, які не треба було б витрачати в обов'язковому порядку, це був би чудовий підсумок", - сказав міністр фінансів Ірландії Брайан Леніхан, виступаючи в парламенті в четвер.
Минулої п'ятниці більшість аналітиків очікувала підвищення вартості золота на цьому тижні, але їхній прогноз не виправдався. Поки цей метал із початку поточного тижня залишається "в мінусі", хоча в четвер і п'ятницю котирування грудневих контрактів на Comex підвищуються. Вранці 19 листопада вони торгувалися на рівні $1357,7 за унцію.
Тижневий прогноз вартості золота, який проводиться на опитуванні агентства 6 років, виправдовувався в 57% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас