Нафта може подорожчати наступного тижня на очікуваннях рішення проблеми Ірландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подорожчати наступного тижня на очікуваннях рішення проблеми Ірландії

Енергетика
129
Нафта може подорожчати наступного тижня на очікуваннях одержання Ірландією пакету допомоги від Євросоюзу, яка запобігатиме поширенню боргової кризи в регіоні.
Як повідомило агентство Bloomberg, 18 з 38, або 47% аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, очікують підвищення вартості нафти і десять (26%) - зниження. Ще десять респондентів не прогнозують значних змін цін на майбутньому тижні.
Нафта подорожчала в четвер після того, як міністр фінансів Ірландії Брайан Леніхан заявив, що уряд країни готовий попросити у Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ) пакет допомоги для банків.
"У випадку якщо Європа зможе вирішити проблему боргової кризи, долар США відновить падіння, що дозволить ціні нафти зрости на наступному тижні", - заявив Джон Кільдуфф з нью-йоркської Again Capital LLC.
Дані міністерства енергетики США, опубліковані в середу, показали, що товарні запаси бензину в країні скоротилися минулого тижня на 2,66 млн барелів - до 207,7 млн барелів - мінімуму з 16 жовтня 2009 року.
Скорочення запасів нафти в США склало 7,3 млн барелів, ставши максимальним із серпня минулого року.
За підсумками минулого тижня більшість експертів очікували підвищення ціни нафти, але їхні очікування не виправдалися. Вартість грудневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася з понеділка по четвер на $3,03 (3,6%) - до $81,85 за барель.
У той же час у п'ятницю грудневий контракт на WTI на електронних торгах у Нью-Йорку подорожчав на $0,41 (0,5%) - до $82,26 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас