Різдвяні витрати споживачів у Німеччині зростуть до максимуму за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різдвяні витрати споживачів у Німеччині зростуть до максимуму за 6 років

Казна та Політика
119
Стабільність економіки Німеччини в порівнянні з іншими країнами єврозони підтверджується прогнозами зростання споживчих витрат у ФРН у передріздвяний період до максимального рівня за шість років, повідомляє агентство Bloomberg.
Як очікується, в листопаді-грудні німецькі споживачі витратять майже 77 млрд євро - на 2,5% більше, ніж у минулому році, свідчать дані асоціації ритейлерів HDE.
Deloitte LLP також очікує помірного зростання роздрібних продажів і споживчих витрат в Німеччині, незважаючи на прогнозоване скорочення в багатьох інших країнах Європи.
"Німеччина - острівець безтурботності в песимістичній Європі. Такого я не бачив вже років 10 як мінімум", - заявив Bloomberg голова відділу споживчого бізнесу Deloitte Петер Торман.
Рівень безробіття у ФРН знизився до мінімуму за 18 років у жовтні, що сприяло значному зростанню споживчої довіри. Крім того, споживачі цього року розраховують на значні бонуси для працівників німецьких компаній.
Зазвичай у Німеччині витрачають на різдвяні подарунки і святкування менше, ніж в інших країнах Європи, і цей рік навряд чи буде винятком. Згідно з проведеними дослідженнями Deloitte, середні витрати на святкування Різдва в розрахунку на споживача складуть цього року 470 євро в Німеччині, 1200 євро в Люксембургу, 1000 євро в Ірландії і 640 євро в Італії.
Серед країн Західної Європи зростання споживчих витрат у листопаді-грудні очікується, крім Німеччини, лише у Швейцарії та Люксембургу. У середньому в інших 19 країнах регіону витрати скоротяться на 2,5%.
За даними HDE, передріздвяні продажі в Німеччині становлять до 20% виручки ритейлерів за рік, у деяких сегментах (книги, ювелірні вироби, електроніка, іграшки) ця частка доходить до 25-30%. У деяких інших країнах важливість передріздвяного сезону для роздрібної торгівлі ще вища.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас