У США затримано хакера, який викрав пів мільйона номерів банківських карт із Федерального резерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США затримано хакера, який викрав пів мільйона номерів банківських карт із Федерального резерву

Кримінал
342
Уряд США сьогодні звинуватив раніше невідомого малайзійського хакера в зломі комп'ютерної системи американського Федерального резерву і викраданні звідти приблизно 500 000 номерів кредитних і дебетових банківських карт, а також відомостей про їх власників.
За словами американської прокуратури в Брукліні, житель і громадянин Малайзії Лін Мун Пу звинувачується в зломі і доступі до закритої фінансової інформації.
Також влада США повідомляє, що він був заарештований незабаром після його приїзду до США 21 жовтня. У повідомленні прокуратури говориться, що Лін зізнався у проникненні в комп'ютерні системи офісу Федрезерва в штаті Огайо і крадіжці звідти бази із приблизно півмільйоном записів про банківські карти.
Також американський уряд звинувачує його в спробах атак інших комп'ютерних систем.
В управлінні прокуратури заявляють, що Лі зараз знаходиться в камері попереднього затримання. У заяві Секретної служби США говориться, що 32-річний громадянин Малайзії зробив кар'єру на зломі комп'ютерів, що належать фінансовим інститутам, оборонним підрядчикам і великим компаніями. Крім того, він звинувачується у незаконній торгівлі краденими даними.
Силові відомства США заявляють, що затримали жителя Малайзії через кілька годин після того, як він прилетів до Міжнародного аеропорту Нью-Йорка.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас