Податковий кодекс затаскають по судах через "кнопкодавів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий кодекс затаскають по судах через "кнопкодавів"

2789
Підприємці мають намір оскаржити в суді законність прийняття Податкового кодексу народними депутатами, які в процесі голосування порушили Конституцію. Про це сказав "Коментарям" керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.
"Ми звернемось до суду. І такі звернення відносно Податкового кодексу будуть масовими. Ми не визнаємо Податковий кодекс на підставі того, що він був проголосований неконституційним способом. Це порушення Конституції, коли депутати голосують чужими картками. А ми всі бачили, що необхідної кількості депутата в залі парламенту під час голосування не було. Ми бачили, як депутати бігали і тиснули на кнопки. І це потрібно припинити. Тому, що ні в одному парламенті світу такого немає. Хай голосують наново", - сказав Данилюк.
За його словами, підприємці також не платитимуть податки за новим Податковим кодексом через невизнання його легітимним.
"І ми попереджаємо, що жодної кримінальної відповідальності за невиконання цього Податкового кодексу не може бути. Тому, що цей документ є нелегітимним із самого початку. А він тричі незаконно прийнятий. По-перше, порушує податкове законодавство, тому що повинен був прийматися за півроку (до нового податкового року, - ред.). По-друге, порушує бюджетне законодавство, в якому також передбачено, що також повинен прийматися за півроку. І врешті-решт порушує Конституцію, згідно з якою депутат повинен голосувати самостійно своєю карткою", - сказав Данилюк.
Він також повідомив, в разі відмови Ради переголосувати, підприємці відмовляться визнавати всі нормативно-правові акти, які були прийняті в Раді з порушенням Конституції.
"Якщо це продовжуватиметься, ми не визнаватимемо всі нормативні акти, які приймалися в такий спосіб. І всі підзаконні нормативно-правові акти, які приймалися на основі цих документів. Тобто, фактично, вони хочуть штовхнути Україну до анархії. Точніше, не залишається іншого виходу, як створювати народні органи влади", - сказав Данилюк.
Нагадаємо, наступна акція підприємців в Києві відбудеться 22 листопада на Банковій.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас