Точка зору: Політика Китаю і ситуація у Португалії вплинуть на фондовий індекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Політика Китаю і ситуація у Португалії вплинуть на фондовий індекс

Фондовий ринок
411
Відкриття вітчизняного ринку очікується незначним зростанням в межах 0,2-0,5% на тлі середньої торговельної активності. На відкритті склалось помірно негативне або навіть нейтральне зовнішнє тло. Сильне зростання фондових майданчиків США і Європи український ринок відіграв ще вчора, тому поточні тенденції на ринку будуть визначальними, повідомили Кореспондент.net у ІГА "ТАСК".
Головними побоюваннями світових інвесторів є можливість вживання ширших заходів із запобігання інфляції Китаєм, вважають експерти ІГА "ТАСК". Також зростає стурбованість інвесторів, що допомога Ірландії збільшить тиск на інші периферійні країни ЄС - Португалію і Грецію.
Після відкриття торгів США, на думку експертів, склалася досить цікава ситуація, при якій активне зростання фондових майданчиків супроводжувалось не менш активними покупками долара проти євро, єни і фунта. При цьому інформація довкола Ірландії розкрита не була, і ринки зачаїлися в очікуванні підвищення ставки центробанком Китаю, запланованого на цю п'ятницю.
При цьому варто відзначити заяву, озвучену главою ЄЦБ Жан-Клодом Тріше, відповідно до якої ЄЦБ може підвищити ставки перш ніж згорнути нестандартні заходи стимулювання. Ринки ще не відреагували на це повідомлення, проте підвищення ставок, безумовно, негативно позначиться на вартості акцій регіону на тлі охолодження економіки після стимулюючих заходів.
Попередню торговельну сесію український фондовий ринок закрив упевненим зростанням: індекс Української біржі UX підвищився на 2,87% до 2074,42 базисних пунктів, індекс ПФТС - на 2,87% до 824,94 базисних пунктів. Лідерами з активності стали папери Мотор Січі, Укрнафти та Алчевського МК.
Депозитарні розписки українських емітентів на Франкфуртській біржі показали зростання. Найбільша динаміка зафіксована із Укрнафти (+4,37%). Акції Ferrexpo plc на Лондонській біржі виросли на 0.88%.
За підсумками попередніх торгів майданчика РФ, Європи і США закрилися зростанням. Сьогодні зі змішаною динамікою торгується Азія. Із змішаною динамікою проходять торги в Європі та РФ. Ф'ючерси на індекси США і Європи торгуються переважно в червоній зоні поблизу нульового рівня.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас