"Нафтогаз" вивчає можливість купівлі трьох нафтогазових родовищ у Казахстані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" вивчає можливість купівлі трьох нафтогазових родовищ у Казахстані

Енергетика
143
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вивчає можливість придбання нафтогазових родовищ Толкин, Боранколь і блоку Табил (Мангістауська область, Казахстан). Про це йдеться у тендерних документах "Нафтогазу".
У вересні НАК оголосив тендер на оцінку запасів і ресурсів нафти і газу родовищ Толкин, Боранколь і блоку Табил.
Зазначений тендер, як сказано в повідомленні "Нафтогазу" у Віснику державних закупівель, не відбувся - всі конкурсні пропозиції було відхилено.
У тендерній документації до зазначених торгів повідомляється, що потенційний переможець має провести оцінку підрахованих запасів і ресурсів зазначених активів на підставі цін на нафту і газ, оцінку прав власності, податків, експлуатаційних та капітальних витрат "Нафтогазу України" у разі придбання родовищ.
Крім того, переможець повинен провести збір, аналіз, систематизацію та аудит геолого-геофізичних і геолого-промислових матеріалів щодо родовищ Толкин, Боранколь і блоку Табил станом на 1 січня 2010 року, а також визначити очікуваний чистий дохід і дисконтований очікуваний чистий дохід по кожній оціненій категорії запасів вищевказаних активів.
Також, серед конкурсних умов - проведення незалежної оцінки запасів і ресурсів нафти і газу за вищевказаними об'єктів відповідно до вимог Союзу інженерів-нафтовиків (SPE).
Геологічні запаси газу на родовищі Толкин оцінюються від 26 до 36 млрд. куб. м.
У 2008 році видобуток газу на цій площі досягла 2,3 млрд. куб. м газу.
Запаси нафти родовища Боранколь становлять понад 3 млн. тонн.
Видобутком вуглеводнів на родовищах Толкин, Боранколь і блоку Табил з 2000 року займалися компанія "Толкиннефтегаз" і спільне казахстансько-молдавське підприємство "Казполмунай".
У 2008 році Фінансова поліція Казахстану порушила кримінальні справи проти 4 громадян Молдови, які в різні періоди керували зазначеними компаніями.
Після цього суд наклав арешти на контракти "Казполмунайя" і "Толкиннефтегазу" на розвідку і видобуток вуглеводневої сировини, а також на 100% частки участі в статутному капіталі і на все рухоме і нерухоме майно компаній.
За повідомленнями казахстанських ЗМІ, серед бенефіціарів "Толкиннефтегазу" значилися Terra Raf Trans Trading Limited (Кіпр), і компанія ASCOM SA (Молдова).
Як повідомлялося, "Нафтогаз Україна" є монополістом з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополістом з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільшим видобувачем газу і найбільшим видобувачем нафти в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас