Шампанське з 180-річною витримкою буде продано на аукціоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шампанське з 180-річною витримкою буде продано на аукціоні

178
Найстаріше у світі шампанське, знайдене минулого літа на затонулому кораблі на дні Балтики поблизу Аландських островів, буде продано на аукціоні. Про це рішення уряду Аландської автономії, яка є власником археологічної знахідки, було оголошено сьогодні журналістам у Марієхамн.
"Корабель, на якому перевозили вино, найімовірніше, прямував з Північної Німеччини в один з портів на західному узбережжі Фінляндії. Можливо, шампанське призначалося військовим в одному з російських гарнізонів, розквартированих тоді у Фінляндії. Є також невелика вірогідність, що це шампанське збиралися відправити до Санкт-Петербурга", повідомив історик Кеннет Густаффсон.
Назву корабля поки встановити не вдалося. Вже вирішено, що аукціон з продажу шампанського "з морського дна" пройде на Аландських островах, що сприятиме популяризації цієї території серед туристів усього світу. На затонулому кораблі виявилося 168 пляшок шампанського. П'ять з них у нерозпечатаному вигляді надійде як археологічна та культурна цінність в Музей Аландської автономії, інші будуть продані з торгів.
У встановленні справжності вина брали участь експерти двох французьких виноробних будинків - "La Veuve Clicot" і "Jacquesson", а також португальські винороби. Під час досліджень було встановлено, що знахідка є продукцією двох будинків - "Вдова Кліко" і "Юглар", вік вина - близько 180 років.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас