S&P знизило кредитний рейтинг Кіпру до рівня "A" з негативним прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило кредитний рейтинг Кіпру до рівня "A" з негативним прогнозом

Казна та Політика
246
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s у вівторок знизило довгостроковий суверенний борговий рейтинг Кіпру до "A" з "A+", прогноз "негативний", говориться у повідомленні агентства.
Агентство також підтвердило короткостроковий суверенний кредитний рейтинг Кіпру на рівні "A-1". Як короткостроковий, так і довгостроковий рейтинги Кіпру були виключені зі списку CreditWatch, куди вони були поміщені 21 липня з "негативним" прогнозом. На думку аналітиків S&P, фінансова система Кіпру залишається схильною до кредитних ризиків і в 2011 році. "Негативний" прогноз відображає ризики, які загрожують фінансовому сектору Кіпру, говориться у повідомленні. "Зниження рейтингів відображає нашу думку відносно збільшеної незахищеності фінансової системи Кіпру від кредитних ризиків, що посилилися, - (зокрема) відносно зовнішніх активів і внутрішнього кредитного портфеля, що кінець кінцем вплине на держфінанси", - наводяться в релізі слова кредитного аналітика Standard & Poor’s Бенджаміна Янга.
Тема суверенних боргів останнім часом стала особливо актуальною на тлі кризи, що сколихнула європейські держави навесні поточного року. Побоювання можливої нової боргової кризи, що з'явилися в останні декілька тижнів, в Ірландії також підвищують увагу ринків до теми держборгу і дефіцитів бюджетів.
Криза суверенних боргів, що зародилась у Греції і потім перекинулась на сусідні держави, включаючи Іспанію і Португалію, викликала в інвесторів побоювання можливого "параду" суверенних дефолтів у периферійних країнах Європи. Крім того, аналітики вказували на схожість показників держборгу Греції з показниками таких великих економік, як США, Великобританія і Японія, що, на їх думку, робило можливим поширення кризових явищ на ці держави.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас