Австрія звинуватила Грецію у невиконанні зобов'язань перед ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрія звинуватила Грецію у невиконанні зобов'язань перед ЄС

291
Греція не виконала низку зобов'язань перед Європейським союзом, на які погодилася в обмін на отримання фінансової допомоги від ЄС. З такою заявою виступив міністр фінансів Австрії Йозеф Прелль, передає France-Presse. Прелль заявив, що у зв'язку з цим Австрія не бачить сенсу у виділенні Греції чергового траншу кредиту.
Прелль зазначив, що умови видачі кредиту Євросоюзом були абсолютно ясні. 2 травня міністри фінансів 16 країн Євросоюзу домовилися про виділення Греції фінансової допомоги в розмірі 110 мільярдів євро. Греція, в свою чергу, зобов'язалася виконати низку умов, серед яких скорочення дефіциту бюджету і перегляд податкового законодавства.
За словами Прелля, Австрію насамперед турбують зобов'язання Афін з підвищення податків. "Все залишилося, як і раніше", - заявив міністр. "Греція не дотримується плану".
У грудні Відень має перерахувати Греції допомогу в розмірі 190 мільйонів євро. Однак Прелль зазначив, що, з точки зору австрійської влади, для цього немає причини.
Кредит, який отримала Греція, розрахований на три роки. 80 мільярдів євро Афінам погодився виділити Євросоюз, 30 - Міжнародний валютний фонд. Греція, яка взяла на себе низку зобов'язань, зіткнулася з різкою критикою місцевого населення. Вже 5 травня в країні почався загальнонаціональний страйк проти прийняття умов, запропонованих Євросоюзом, в якому брали участь десятки тисяч людей.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас