У 2009 році в США 17,4 млн сімей відчували нестачу продуктів харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2009 році в США 17,4 млн сімей відчували нестачу продуктів харчування

Аграрний ринок
265
За підсумками 2009 року 17,4 млн американських сімей відчували нестачу продуктів харчування. Таким чином, показник не змінився в порівнянні з 2008 роком, йдеться в прес-релізі служби міністерства сільського господарства США.
За звітний рік кількість людей, які беруть участь у програмі додаткового харчування, тобто отримують продуктові талони, збільшилася на 18,7%. Таким чином, в середньому на місяць талони отримували 5,4 млн осіб. Число школярів, які отримують безкоштовні сніданки, підвищилось до 1 млн людей.
"Ми розраховуємо на те, що відновлення економіки в США знизить ризики в сфері продовольчої безпеки, проте в короткостроковій перспективі зниження обсягів державної допомоги може спричинити проблеми з доступом до продовольства у бідних сімей країни", - заявив заступник міністра з питань продовольства Кевін Конкеннон.
Програма продуктових талонів була запущена в 60-і роки минулого століття з метою збільшення купівельної спроможності малозабезпечених сімей, а також поліпшення ситуації з харчуванням. Талони розраховані на придбання продуктів, напоїв, насіння і рослин продовольчих культур.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас