Україна і Росія поки не уклали контракти на постачання кукурудзи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія поки не уклали контракти на постачання кукурудзи

Аграрний ринок
216
Україна і Російська Федерація поки не уклали контракти на постачання української кукурудзи на російський ринок згідно з раніше досягнутими домовленостями. Про це повідомив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.
"Російська сторона, швидше за все, відпрацьовує, хто буде імпортувати кукурудзу з Україною - Об'єднана зернова компанія чи безпосередньо споживачі", - сказав він.
За його словами, Україна готова до підписання майбутніх контрактів. При цьому міністр запевнив, що, якщо вони будуть підписані, то лише на умовах поставки кукурудзи за ринковими цінами.
Крім того, міністр повідомив, що 17 листопада в Білорусі відбудеться нарада за участю представників з України, на якій будуть обговорюватися можливості поставок українського цукру в країни Митного союзу.
"Завтра в Білорусі буде проводитися нарада, куди запрошені наші представники, і буде прийнято рішення, з якого періоду і в яких обсягах буде експортуватися цукор з України", - повідомив він.
Нагадаємо, що 28 жовтня ц.р. М.Присяжнюк повідомив, що Україна попередньо домовилася з Російською Федерацією про постачання в РФ 2 млн. тонн кукурудзи і 100 тис. тонн цукру.
При цьому експерти російського продовольчого ринку з побоюванням ставляться до планів щодо закупівлі 2 млн. тонн кукурудзи і 100 тис. тонн безмитного цукру в Україні і вважають їх ведмежою послугою російським виробникам.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас