Критик з Південної Кореї купила білий трюфель за 105 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Критик з Південної Кореї купила білий трюфель за 105 тисяч євро

59
В Італії, в регіоні П'ємонт, пройшов щорічний фестиваль трюфелів, в рамках якого відбувся аукціон з продажу цих делікатесних грибів. Як повідомляє Agence France-Presse, центральний лот - білий трюфель вагою 900 грамів - придбала критик і фахівець з вина з Південної Кореї.
Жанін Чо Лі, яка мешкає в Гонконгу, заплатила за трюфель 105 тисяч євро (тобто приблизно 117 євро за один грам). За визнанням самої покупниці, вона купила гриб у складчину з друзями. Придбаний трюфель найближчим часом буде відісланий критику.
Крім 900-грамового білого трюфеля, на аукціоні в Італії також були продані кілька менших грибів. Так, італійський бізнесмен Антонію Бертолотті придбав одразу три гриба, загальна вартість яких склала 108 тисяч євро. Бертолотті заявив, що один з куплених ним грибів він презентує папі Римському Бенедикту XVI.
Доходи від продажу лотів трюфельного аукціону будуть передані на благодійні цілі.
Справжні білі трюфелі - їстівні сумчасті гриби - ростуть в італійському регіоні П'ємонт (іноді ці гриби називають п'ємонтськими трюфелями), а також у деяких районах Франції та інших областях Південної Європи. Білі трюфелі майже завжди вживають сирими, попередньо нарізаючи гриби тонкими скибочками.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас