Греція звинуватила Німеччину у надмірній суворості до країн-боржників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція звинуватила Німеччину у надмірній суворості до країн-боржників

Казна та Політика
401
Незадовго до зустрічі міністрів фінансів країн Євросоюзу в Брюсселі Європі загрожує чергова криза, викликана країнами-боржниками. У понеділок, 15 листопада, Греція звинуватила Німеччину у тому, що її пропозиції про Положення проведення конкурсного виробництва ставлять багато держав ЄС на грань банкрутства. "Ці заходи можуть багатьом зламати хребет", - наводить агентство Reuters слова прем'єр-міністра Греції Георгіса Папандреу.
У відповідь на це канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила: наше завдання, зокрема, полягає і у зміцненні фінансової стабільності на європейському просторі". Свою заяву канцлер зробила, виступаючи на з'їзді партії ХДС у Карлсрує.
Дискусія проходить на тлі сигналів про те, що Ірландія в недалекому майбутньому може поповнити список країн-боржників і звернутися до країн ЄС за фінансовою допомогою. На оздоровлення банківського сектора країни за приблизними оцінками знадобляться мільярди євро.
Європейський Союз, за словами члена ради європейського Центробанку Евальда Новотні, зацікавлений в швидкому вирішенні цього питання. Він зазначив, що необхідно запобігти ситуації, коли б серед прохачів не виявилися Іспанія або Португалія.
Створений у травні Євросоюзом та МВФ фонд допомоги має зараз в своєму розпорядженні 750 мільярдів євро, кошти призначені для допомоги проблемним країнам. За повідомленням ЗМІ, в даний час Ірландія зондує можливість використання коштів фонду. У разі позитивного рішення країні не знадобиться державна допомога ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас