Полотно Тіціана оціночною вартістю 15-20 млн дол. буде виставлено на торги Sotheby's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полотно Тіціана оціночною вартістю 15-20 млн дол. буде виставлено на торги Sotheby's

152
На торги Sotheby's, які пройдуть у Нью-Йорку 27 січня 2011 р., буде виставлено полотно Тіціана "Свята співбесіда: Мадонна з немовлям, Св. Лука і Св. Катерина". Як сказано в повідомленні російського офісу аукціонного дому, картина вперше за понад 30 років буде показана і широкій публіці. Твір оцінений в 15-20 млн дол., передає РБК.
Полотно "Свята співбесіда: Мадонна з немовлям, Св. Лука і Св. Катерина" було створено Тіціаном близько 1560 р. Узявши за основу сюжет "містичного заручення Св.Катерини", майстер інтерпретував його в традиціях усталеної іконографії "святої співбесіди" богоматері з немовлям зі святими. Смисловий центр композиції - сценка між Мадонною, Христом і Катериною, акцентована на жестах Христа і святої. Немовля, розкривши обійми і злегка втрачаючи рівновагу, тягнеться до Катерини, яка у свою чергу ніжно і дбайливо схиляється перед ним.
Картина написана широкими мазками пензля, характерними для пізнього періоду творчості Тіціана. Майстерність живописця проявляється в пурпуровому одязі Мадонни і її прозорій накидці, в небі з хмарами і пейзажі на задньому плані, позначеними лаконічними енергійними мазками.
З часу свого створення картина лише п'ять разів змінила власників, переходячи з однієї знаменитої приватної європейської колекції в іншу і рідко з'являючись на виставках або аукціонах. Традиційно вважається, що картина написана для друга художника - кавалера Оролоджі ді Падуа. Її придбав покійний чоловік теперішньої її власниці в 1956 р. Вона часто публікувалася, але не виставлялася з кінця 1970-х років.
Востаннє багатофігурна композиція Тіціана виставлялася на аукціон в 1991 р., коли музей Дж.П.Гетті придбав картину "Венера і Адоніс", сказано в повідомленні Sotheby's.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас