Топ-менеджери Німеччини виступають за створення Німецької сировинної компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери Німеччини виступають за створення Німецької сировинної компанії

133
Різке зростання цін на сировину на світових ринках спонукає німецьких промисловців об'єднати зусилля у вирішенні проблеми постачання. Як повідомляє газета Financial Times Deutschland, глава концерну ThyssenKrupp Еккехард Шульц першим з представників ділових кіл Німеччини виступив на підтримку пропозиції міністра економіки Райнера Брюдерле створити так звану Німецьку сировинну компанію. Її головною метою буде підтримка підприємств металургійної промисловості в пошуках і придбанні сировини на світових ринках. Компанія також могла б сприяти окремим підприємствам, які бажають брати участь у видобутку копалин, і зацікавленим у придбанні ліцензій на розробку і використання родовищ.
На думку німецького топ-менеджера, цю сферу не можна віддавати на відкуп країнам Африки або Китаю. Стрімкий розвиток держав з перехідною економікою і пов'язане з цим зростання потреби в сировині може негативно позначитися на промисловості Німеччини. Тому назріла необхідність об'єднати зусилля і створити сировинну компанію, відкриту і для інших галузей - наприклад, підприємств, що використовують у виробництві алюміній, мідь, цинк, свинець та інші метали, вважає Шульц.
Міністр економіки Німеччини Райнер Брюдерле в кінці жовтня висловився за необхідність об'єднання зусиль окремих компаній у придбанні палива і сировини, а також отримання прав на розробку родовищ, відзначає агентство dpa. В даний час проект обговорюється в урядових колах, а також у Федеральному об'єднання німецької промисловості (BDI).
Тим часом у Європейському Союзі також визнали важливість проблеми, про що свідчить розробка нової стратегії постачання паливом і сировиною. За даними Financial Times Deutschland, вже найближчим часом єврокомісар з питань промисловості Антоніо Таяні має намір представити план, реалізація якого дозволить полегшити доступ до сировинних ресурсів та енергоносіїв на світовому ринку. Передбачається також створити додаткові стимули для підвищення виробництва сировини в країнах ЄС. Крім того, Єврокомісія має намір надати новий імпульс галузям з переробки вторинної сировини, а також дослідних робіт, спрямованих на створення нових матеріалів і замінників.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас