Збитковість в ОСАЦВ російських трамваїв і маршруток перевищила 120% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитковість в ОСАЦВ російських трамваїв і маршруток перевищила 120%

147
Рівень збитковості обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності (ОСАЦВ) у двох групах міського транспорту - трамваї та маршрутні таксі - "зашкалює" за 120%. Про це свідчать результати вибіркового опитування автостраховиків, проведеного "Інтерфакс-АФІ".
Серед аутсайдерів опинилися також автобуси (з числом пасажирських місць до 20 включно) і тролейбуси. До групи високозбиткових входять причепи до вантажних автомобілів та напівпричепи.
Драматична статистика ОСАЦВ і в сфері таксі. Сюди належать як легкові автомобілі, розраховані на перевезення не більше 8 осіб, так і автобуси, які використовуються в якості таксі.
За всіма переліченими видами транспорту збитковість перевищує критичний для страховиків ОСАЦВ рівень в 77%. "Це означає, що міський транспорт страховикам ОСАЦВ брати на обслуговування небезпечно, в цілому ці парки обіцяють проблеми. Одночасно договір ОСАЦВ носить публічний характер і не передбачає можливості для страховика відмовити клієнту в укладенні договору", - пояснила головний аналітик "Інтерфакс-ЦЕА" Анжела Долгополова.
Декілька років тому збитковість за цими видами транспорту вже виходила на небезпечні рубежі, потрібні коректування коефіцієнтів на урядовому рівні. "Однак тоді простим підвищенням коефіцієнтів проблему вирішити не вдалося", - вважає аналітик.
"Крім того, влада прагне не допустити різкого підвищення вартості полісів ОСАЦВ для міських транспортних підприємств. Цілком можливо, лише коефіцієнтами справу не виправити, транспортникам потрібна розробка спеціальних програм щодо зниження аварійності", - вважає вона.
Як повідомлялося, Мінфін РФ вивчає необхідність і можливість коректування застосованих в ОСАЦВ значень коефіцієнтів до чинних тарифів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас