Midland виплатила Luxe 105 млн дол. в рамках мирової угоди щодо "Запоріжсталі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Midland виплатила Luxe 105 млн дол. в рамках мирової угоди щодо "Запоріжсталі"

432
Компанії Luxe Holding Limited (Кіпр) і Midland Resources Holding Limited (Гернсі, Великобританія) прийшли до врегулювання свого нещодавнього спору у Високому суді Лондона, що виник у зв'язку з придбанням часток участі в групі компаній "Запоріжсталь".
"В рамках мирової угоди компанія Midland виплатила компанії Luxe суму $105 млн як повне і остаточне врегулювання взаємних претензій сторін", - йдеться в повідомленні Luxe.
Згідно з ним, за угодою сторін інші деталі мирової угоди розголошенню не підлягають.
Як повідомлялося з посиланням на перше судове слухання у червні цього року, Luxe, підконтрольна родині українського бізнесмена Рината Ахметова, звернулася до британського суду у зв'язку з відмовою Midland, якою на паритетних засадах володіють Едуард Шифрін і Олександр Шнайдер, виконати угоду купівлі-продажу частки Midland в "Запоріжсталі" за $690 млн.
Цей документ був підписаний 4 травня, і в його рамках Luxe 6 травня перерахувала $50 млн, а до 31 травня, коли мала бути завершена передача акцій, їй треба було заплатити ще $ 350 млн, а решту $290 млн - рівними частинами протягом 18 місяців. Однак 19 травня, за день до обумовленої раніше дати підписання більш конкретної угоди, Е.Шифрін повідомив Р.Ахметова про рішення продати частку Midland в "Запоріжсталі" іншому покупцю. Midland повернула Luxe $50 млн передоплати і ще $50 млн як штраф, про який йшлося в підписаній угоді купівлі-продажу.
За даними Luxe, угода Midland з "Трійкою Діалог" була завершена 26 травня, ціна її - $850 млн, тому кіпрська компанія зажадала компенсацію виходячи з різниці сум угод ($160 млн, але з огляду на сплачені Midland $50 млн). Відповідач, у свою чергу, наполягав, що мав право відмовитися від угоди і $50 млн є достатньою компенсацією.
Офіційно кінцевий покупець частки Midland в "Запоріжсталі" досі невідомий. Українські ЗМІ повідомляли, що Е.Шифрін і О.Шнайдер продали свою частку в комбінаті, близьку до 50%, групі російських інвесторів, інтереси якої представляли Внєшекономбанк і ІК "Трійка Діалог".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас