Вчені з'ясували, чому людям хочеться спати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з'ясували, чому людям хочеться спати

100
Вчені знайшли ділянку ДНК, що відповідає за схильність до сну. Вічні питання - хто винен, що робити і чому так хочеться спати? Учені знайшли відповідь, принаймні, на останнє питання.
Виявляється, необхідний час сну обумовлений генетично. За результатами опитування серед чотирьох тисяч осіб, що проживають від Італії до Естонії, встановлено, що за потребу уві сні відповідає особливий ген. ДНК учасників, які виявили велику потребу уві сні, був перевірений на предмет співпадаючих генних маркерів. Було виявлено, що ті із піддослідних, хто мав дві копії маркера ABCC9, проявили більшу схильність до сну, ніж власники однієї копії. Якщо першим потрібно вісім годин для повноцінного неспання, то другим - всього сім з половиною.
При видаленні даного гена з організму двох видів дрозофіл, було відмічено, що після проведення експерименту кількість сну, необхідне мухам, різко знизилося.
Варто значити, що даний ген кодує білок, який відповідає за перенесення калію в клітинах. Цікавим є той факт, що кількість цього білка в організмі також пов'язана з ризиком розвитку серцевосудинних захворювань. Отже, якщо ви багато спите, - можливо, це привід задуматися?
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас