Затулін може втратити посаду слідом за Лужковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затулін може втратити посаду слідом за Лужковим

Казна та Політика
781
Розмови про те, що Костянтина Затуліна можуть понизити у статусі, ходили давно, але тепер питання перейшло у практичну площину, розповіла людина, близька до Адміністрації Президента, і співрозмовник у керівництві Держдуми. За їх словами, сьогодні відбудеться засідання фракції "Єдина Росія", на якому може бути ініційоване внесення проекту постанови Держдуми про позбавлення Затуліна посади заступника голови або приставки "перший".
Голова комітету у справах СНД Олексій Островський про наміри фракції не знає, за його словами, це виняткова прерогатива "Єдиної Росії", що отримала цю посаду за квотою. Фракція має право прийняти таке рішення, говорить депутат Думи всіх скликань Віктор Ілюхін, але він таких випадків пригадати не зміг.
Затулін займає дуже активну позицію із багатьом зовнішньополітичних питань на пострадянському просторі, нагадує заступник директора Інституту країн СНД Володимир Жарихін (Затулін - його директор): депутат боровся за гарантії Чорноморському флоту у Севастополі, допомагав Південній Осетії і Абхазії. Затулін активно проводив російський курс підтримки Партії регіонів Віктора Януковича, лобіював інтереси Москви в Криму, через напружені відносини і з "помаранчевими" йому з 2006 року неодноразово забороняли в'їзд в Україну, нагадує український політолог Вадим Карасьов.
Статус "нон грата" із депутата зняли як тільки до влади прийшов Янукович: той відмінив заборону на в'їзд ще до своєї інавгурації для того, щоб К.Затулін зміг бути особисто присутнім на церемонії, нагадує депутат-єдинорос Сергій Марков. Проте в жовтні К.Затулін виступив з критикою вже правлячої Партії регіонів, висловлюючись на виборах в Криму на користь нової партії "Російська єдність" Сергія Цекова. Ця підтримка була зумовлена давніми дружніми стосунками, підтверджує Цеков.
Оголосив Затуліна персоною "нон грата" і уряд Азербайджану - після того, як у травні К.Затулін їздив спостерігачем на вибори до невизнаної республіки Нагірний Карабах. Його конфліктність не подобалася ні в Адміністрації Президента, ні в МЗС, ні в самому думському комітеті, говорить єдинорос.
Затулін - давній член команди Лужкова, мер був його заступником, зазначають декілька єдиноросів. К.Затулін публічно хвалив Лужкова і після відставки. Найближчі соратники Лужкова вже втратили свої посади в партії (московське відділення "Єдиної Росії" перестав очолювати Юрій Карабасов) і в мерії: Сергій Цой (прес-служба), Леонід Бочин (природокористування), Володимир Малишков (споживринок), Олександр Рябінін (Москонтроль).
Керівник фракційної групи, до якої входить К.Затулін, Артур Чилінгаров про такий проект постанови фракції не чув, як і Жарихін. Сам Затулін перебуває у відрядженні і для преси був недоступний.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас