Великобританія вирішила ввести "індекс щастя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія вирішила ввести "індекс щастя"

43
Введення "індексу щастя" дозволить оцінити "психологічне і фізичне благополуччя людей".
Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерело в британському уряді.
Як стало відомо журналістам газети, питання, за якими визначатиметься ступінь "загального добробуту" британців, додадуть до стандартних опитувальників населення вже наступної весни. Прем'єр-міністр країни Девід Кемерон попросить розробити методи подібного опитування Службу національної статистики (Office for National Statistics).
За словами джерела в уряді, введення "індексу щастя" дозволить оцінити "психологічне і фізичне благополуччя людей у Сполученому Королівстві". Результати опитувань, які планують публікувати щоквартально, займуть "центральне місце у виборі та оцінці соціальної політики держави".
Плани Девіда Кемерона вже викликали, за даними The Guardian, занепокоєння серед деяких політиків країни. На думку деяких урядових чиновників, "індекс щастя" не варто починати враховувати під час бюджетних скорочень, викликаних фінансовою кризою.
Відзначимо, що президент Франції Ніколя Саркозі виступив минулого року з аналогічною ініціативою. Про те, чи була вона реалізована, не повідомляється.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас